Palermo duwt Maradona door oog van de naald

Steurbaut Kersten
| 2 reacties

Diego Maradona en Argentinië zijn zaterdag tegen Peru door het oog van de naald gekropen. De 35-jarige Martin Palermo bezorgde de Argentijnen pas diep in de blessuretijd de drie punten.

De debuterende Gonzalo Higuain (Real Madrid) opende net na rust de score. Diego Maradona koos voor een verdedigende aanpak om de zege veilig te stellen, maar in de slotfase kregen de Argentijnen de hemel op hun hoofd. Rengifo vond in de 90ste minuut toch een gaatje in de verdediging: 1-1.

In de toegevoegde tijd bezorgde Palermo de Albicelesti toch nog de zege. De aanvaller van Boca Juniors schoof het leer van dichtbij in de netten. Opvallend: het was de eerste keer in tien jaar dat Palermo voor de nationale ploeg uitkwam.

Maradona vierde het late doelpunt met een duik over het gras. Met nog één wedstrijd op het programma staat Argentinië vierde, een plaats die recht geeft op een rechtstreeks ticket naar Zuid-Afrika. Woensdag moeten de Argentijnen naar Uruguay, dat vijfde staat met één punt minder.