Groep 1: Portugal naar barrages, Zweden uitgeschakeld

Portugal heeft met ruime 4-0 cijfers afstand genomen van Malta. Door deze zege spelen de Portugezen de barrages. Zweden is uitgeschakeld ondanks een 4-1 overwinning tegen Albanië. Groepswinnaar Denemarken verloor met 0-1 van Hongarije.

Portugal - Malta: 4-0

Portugal kwam al na een kwartier op voorsprong via Nani. In de tweede helft werd de score opgedreven met goals van Simao, Miguel en Edinho. Malta kon daar niets tegenover stellen. Portugal eindigt tweede in het eindklassement, Malta is laatste met één schamel puntje.

Zweden - Albanië: 4-1

Ondanks een ruime zege zullen de Zweden niet aanwezig zijn op het volgende WK. In de eerste helft scoorden Mellberg en Berg de Zweedse doelpunten. Na de rust scoorde Mellberg zijn tweede doelpunt van de avond. Salihi kon milderen voor de Albanezen, maar Svensson maakte er nog 4-1 van. Zweden wordt derde in het eindklassement, Albanië sluit de campagne af met een vijfde plaats.

Denemarken - Hongarije: 0-1

Denemarken was al zeker van groepswinst en de kwalificatie voor het WK. Iets over het halfuur maakte Buzsaky er 0-1 van voor de Hongaren. Dat was meteen ook de eindstand. Het is de eerste keer dat Denemarken een groepswedstrijd verliest. Hongarije eindigt vierde in het eindklassement. (AN)