Groep 6: Oekraïne naar de play-offs, Kroatië blijft thuis

Nico Wieme
| 0 reacties
Groep 6: Oekraïne naar de play-offs, Kroatië blijft thuis
Foto: © SC

Oekraïne heeft weinig moeite gehad om zich te plaatsen voor de play-offs in november. De Oekraïners versloegen Andorra en hielden zo stand op de tweede plaats in groep 6. Kroatië won nipt bij Kazachstan en blijft op de derde plaats met lege handen achter.

Andorra – Oekraïne 0-6

 

Oekraïne heeft zich na de pauze gemakkelijk ontdaan van Andorra en is zo een van de acht barragisten die in november zullen strijden voor vier extra Europese plaatsen op het komende WK in Zuid-Afrika.

 

Andorra deed het zeker niet slecht tegen de Oost-Europeanen, maar botste op de individuele klasse van Andrei Shevchenko (foto). Voor de pauze plaatste de spits van Dinamo Kiev de bal hoog in het doel.

 

Pas na een kwartier in de tweede helft kon Oekraïne verder uitlopen. Roland Gusev, Yaroslav Rakitsky en Yevhen Seleznov dikten de score verder aan. Tussendoor werkte Ildefons Lima de bal in eigen doel. In de slotfase bracht Andrei Yarmolenko de eindstand op 0-6.

 


Kazachstan – Kroatië 1-2

 

De Kroaten hadden op voorhand nog weinig geloof in een barrageplaats en dat was er op het veld aan te zien. Kroatië kon pas in het slot van de match de drie punten op zak steken.

 

De bezoekers waren nochtans goed gestart. Na een hoekschop kopte Ognjen Vukojevic de 0-1 binnen. De eerste tegenprik van de Kazachen leverde hen meteen een doelpunt op via Sergei Khizhnichenko. Lange tijd leek de partij op een gelijkspel uit te draaien tot Niko Kranjcar op voorzet van Darijo Srna de winnende treffer voor Kroatië tegen de touwen kopte. Veel maakte het allemaal niet meer uit, want Kroatië strandt op één punt van Oekraïne.

 


Engeland – Wit-Rusland 3-0

 

Engeland heeft een simpele zege geboekt tegen Wit-Rusland. Man van de match was Peter Crouch. De Tottenhamspits scoorde al na drie minuten het openingsdoelpunt voor de Engelsen. Op het uur diepte Shaun Wright-Philips de score verder uit en een kwartier voor tijd nam Crouch met zijn tweede van de avond alle twijfels weg.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties