Anderlecht, Feyenoord en PSV zien Atlantic League zitten

Anderlecht, Feyenoord en PSV zien Atlantic League zitten
Foto: © SC

Anderlecht, Feyenoord en PSV zien de oprichting van een grensoverschrijdende Atlantic League wel zitten. Gisteren haalde de Nederlandse bondsvoorzitter Michael Van Praag het oude idee van onder het stof.

Van Praag, die ook deel uitmaakt van de top van de UEFA, wil door de oprichting van een Altantic League de kloof tussen de grote en de kleine voetballanden dichten. In zo'n grensoverschrijdende competitie zouden de beste teams uit België, Nederland, Schotland, Portugal en Scandinavië samen spelen. Het Schotse Glasgow Rangers reageerde positief op het idee en wil zo snel mogelijk aan tafel om te praten. Ook Anderlecht, PSV en Feyenoord zien het idee wel zitten.

"In onze glorieperiode van de jaren '70 en '90 hadden we fantastische spelers. Als we dat terug willen, is de oprichting van een grensoverschrijdende competitie de enige uitweg", vertelt Anderlechts woordvoerder David Steegen. "Hoe competitiever een competitie, hoe meer je kan verdienen en hoe sterker je wordt. Als er een Atlantic League komt, willen wij zeker meedoen."

Ook in Nederland is men voorzichtig enthousiast.
"Het is belangrijk dat de kloof met de rest van Europa niet groter wordt", legt Feyenoords woordvoerder Gido Vader uit. "We hebben het financieel moeilijk, dus zou een Atlantic League zeker interessant zijn."

"De kleinere clubs in Europa moeten dringend vooruit", vult PSV's Pedro Salazar-Hewitt aan. "Wij staan open voor nieuwe ideeën, we weten trouwens dat de UEFA stilaan bewust wordt van het probleem. PSV staat dus open voor een gesprek."

Het Deense Brondby is eveneens geïnteresseerd. "Wij zijn zeker bereid te luisteren naar het concept." Een gelijkaardig geluid in Zweden, bij AIK Stockholm: "We sluiten het alleszins niet uit."

Enkel bij FC Kopenhagen klonk een negatieve noot. "Het lijkt ons moeilijk combineerbaar met de Champions League. Voor ons is het alleszins geen optie", besluit secretaris Charles Maskelyne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties