Anele: "Vergelijking met Zokora is een grote eer"

De Nijs Michael
| 10 reacties
Anele: "Vergelijking met Zokora is een grote eer"
Foto: © SC

Ngcongca Anele verkeert bij Racing Genk in een bijzonder goede vorm en dat heeft zo zijn gevolgen. De jonge Zuid-Afrikaan wordt in Limburg vaak vergeleken met zijn landgenoot Didier Zokora. "Dat is een grote eer", reageert Anele.

"Iedereen binnen de club zegt dat ik hen aan Zokora doe denken. Dat is een enorme eer voor mij. Zokora is mijn grote voorbeeld, hij is heel polyvalent en een van de sterkhouders van Sevilla en Ivoorkust", vertelt Anele aan HBvL. "Onlangs kwam hij nog op training een kijkje nemen in Genk, jammer dat de tijd ontbrak om een praatje te slaan."

"Ik denk voortdurend aan mijn broer, dankzij het voetbal, mijn ploegmaats en de supporters probeer ik zijn dood te verwerken", komt de speler ook terug op het overlijden van zijn jongere broer. "Na de opwarming kijk ik omhoog en sla ik een praatje met hem, tijdens de match heb ik een fotootje van hem en mijn andere overleden broer in mijn schoen zitten. Hopelijk scoor ik ermee tegen Anderlecht, ik was er de voorbije matchen al dichtbij."
 
"Maar winnen blijft het belangrijkste, dan zijn we helemaal gelanceerd", voorspelt de Ivoriaan. "De trainer heeft ons vrijdagochtend nog extra gemotiveerd door ons eraan te herinneren dat het al elf jaar geleden is dat Genk Anderlecht thuis klopte."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties