Ierland legt zich niet neer bij beslissing FIFA

Nico Wieme
| 2 reacties
Ierland legt zich niet neer bij beslissing FIFA
Foto: © SC

De Wereldvoetbalbond (FIFA) besliste vrijdag dat er geen replay komt in de match tussen Frankrijk en Ierland. De Ieren leggen zich echter nog niet neer bij die beslissing en roepen zowaar de hulp van Frankrijk in.

Ierland staat op zijn kop na de uitschakeling voor het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. De Ieren verloren in de barrages de heenmatch van Frankrijk met 0-1, maar trokken in het Stade de France na 90 minuten aan het langste eind met dezelfde score. Verlengingen moesten uitsluitsel brengen en daarin scoorde Frankrijk na een zeer omstreden doelpunt van William Gallas. De verdediger kopte een voorzet van Tierry Henry in doel nadat de Barcelonaspits de bal duidelijk met de hand had beroerd.

De Ieren schreeuwden moord en brand en eisten van de FIFA dat de match zou herspeeld worden, maar daar ging de Wereldvoetbalbond niet op in. Ierland laat het niet bij die beslissing en roept nu zowaar de hulp in van Frankrijk zelf. Henry verklaarde namelijk dat een replay een eerlijke beslissing zou zijn.

"Dat zou goed zijn voor het imago van het voetbal", beweren de Ieren. De Franse bond (FFF) gaat op dat verzoek echter niet in. De FFF zegt de "teleurstelling en verbittering van de Ierse spelers te begrijpen", maar wijst erop dat de beslissing van de FIFA om de wedstrijd niet opnieuw te spelen definitief is.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties