Koster: "We moeten slimmer spelen"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Koster: "We moeten slimmer spelen"
Foto: © SC

Club Brugge leed tegen Germinal Beerschot zijn tweede nederlaag op rij. De Nederlandse coach van blauw-zwart wil nog niet panikeren.

Koster opteerde in de tweede helft voor een driemansdefensie. De keuze van de Zeeuw had niet het gewenste effect. Twee minuten later was Club Brugge al op achtervolgen aangewezen.

“Dat gebeurt nu eenmaal in voetbal”, relativeert Koster. “We hebben er alles aan gedaan om nog gelijk te maken en dat lukt nog met tien man. Joseph Akpala kreeg zelfs nog twee kansen om ons de drie punten te bezorgen.”

Het doelpunt viel echter aan de andere kant. “Dat het in de 92ste valt, maakt het heel zuur. Als je met tien man staat moet je slimmer spelen en meer rust in de ploeg houden. Ik had aan Karel (Geraerts, nvdr.) en Joe (Blondel, nvdr.) gevraagd om korter bij de verdediging te spelen, maar we wilden nog te graag winnen. Teruggrijpen naar vier verdedigers? Ik had niet echt veel opties meer over, hé.”

Club Brugge blijft nu achter met 0 op 6. “Op Standard kan je verliezen, maar deze wedstrijd moet je altijd naar je toe trekken. We moeten nu niet panikeren en de gewoon dezelfde weg blijven volgen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties