Svilar: "Misschien beter gestopt na mijn ongeval"

Steurbaut Kersten
| 20 reacties
Svilar: "Misschien beter gestopt na mijn ongeval"
Foto: © SC

Ratko Svilar bood dinsdag zijn ontslag aan als trainer van tweedeklasser Antwerp. De 57-jarige Serviër is blij dat hij een punt kan zetten achter deze periode van zijn leven.

“Ik ben blij dat het voorbij is”, zegt Svilar in HNB. “De voorbije weken waren te stresserend. Ik beleefde nog maar weinig plezier aan de job. Er was altijd kritiek.”

“Ik heb altijd met hart en ziel voor deze club gewerkt, maar je moet in de eerste plaats voldoening beleven aan wat je doet. Dat was voor mij niet langer het geval. Antwerp moet beter kunnen, maar ik vond de kritiek ongegrond. Als je zelf niet op topniveau hebt gespeeld, moet je zwijgen.”

Svilar bood in het verleden al enkele keren zijn ontslag als trainer aan. “Ik heb me zelfs nooit kandidaat gesteld om hoofdcoach te worden. Ik dacht dat het voor één of twee weken was, maar we begonnen te winnen en er kwam geen nieuwe trainer.”

“Na de eindronde heb ik aangegeven dat men een nieuwe trainer mocht zoeken, maar het bestuur wou met mij doorgaan. En begin oktober liet ik me opnieuw ompraten. Ik was misschien beter gestopt na mijn ongeval (Svilar raakte in coma na een brand tijdens een barbecue, red.).”

De oud-doelman van de Great Old koestert echter geen wrok. “Ik hoop dat Antwerp onder een andere trainer beter gaat voetballen. De achterstand is nog niet dramatisch. Zetten ze een goede reeks neer, dan is alles nog mogelijk.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties