Scheidsrechter Verbist wordt ook gestraft

Mathias Dumarey
| 24 reacties
Scheidsrechter Verbist wordt ook gestraft
Foto: © SC

Johan Verbist, scheidsrechter in de partij tussen Sint-Truiden en Standard, zal ook gestraft worden. Robert Jeurissen, de baas van de Belgische refs, vindt het niet kunnen dat hij de tackle van Réginal Goreux niet zag.

Johan Verbist zegt dat hij de bewuste fout van Réginal Goreux op Wim Mennes niet gezien heeft. "Ik ben iets te snel weggedraaid van de fase en heb daardoor de fout niet gezien. Achteraf heb ik op de beelden gezien dat die tackle van Goreux uiteraard de rode kaart verdiende", aldus Verbist in HLN.

Goreux zal wellicht toch nog gestraft worden door het Sportcomité van de Belgische voetbalbond en ook Johan Verbist kan op een straf rekenen. "Het was absoluut rood en het is ontoelaatbaar dat de overtreding niet bestraft werd. Verbist is in principe één van onze betere scheidsrechters, maar hier is hij in de fout gegaan. Net als de assistent-scheidsrechter overigens, die de fout had moeten zien", aldus scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen.

Verbist zal dus weer voor een aantal weken verbannen worden naar de tweede klasse, net als eerder dit seizoen. "Ik zal mijn verantwoordelijkheid nemen en een gepaste straf voorzien. Het kan zijn dat hij een tijdje naar tweede klasse moet. Deze fout is daar ernstig genoeg voor." Verbist zegt zijn straf zeker te zullen aanvaarden, maar dat hij niet aan zichzelf zal beginnen twijfelen. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties