''Uitbreiding Jan Breydel is beste optie''

Bart van Maele
| 49 reacties
''Uitbreiding Jan Breydel is beste optie''
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oppositiepartij Groen! blijft erbij dat een uitbreiding van het Jan Breydelstadion de beste optie is voor de belastingbetaler. Als er buiten de lijntjes wordt gekleurd inzake ruimtelijke ordening en milieu, stapt de partij naar de Raad van State.

Groen! blijft schijnbaar vechten tegen de windmolens en blijft het idee van de uitbreiding van Jan Breydel verdedigen in het Vlaamse parlement. Dat bevestigt Groen!-voorzitter Bart Caron. De optie van een gemeenschappelijk stadion in het Chartreusegebied in zuidelijk Brugge vindt de partij onbetaalbaar en slecht onderbouwd.

''We hebben inderdaad ernstige bezwaren rond mobiliteit en het prijskaartje'', opent Caron. ''Resoc Brugge diende dit voorstel enkel in als kandidatuur voor de stad Brugge om als WK 2018-stad te fungeren."

"Veel cijfers rond de optie in het Chartreusegebied zijn niet haalbaar en ook het maatschappelijke draagvlak en de interesse van privé-sponsors wordt overschat. Uiteindelijk zal de belastingbetaler de dupe zijn. Daarom is een uitbreiding van het bestaande complex het beste voor de gewone burgers'', voegt de voorzitter er nog aan toe. (WB)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties