Van Damme: "Het beste op linksback"

Gert-Jan Weyters
| 11 reacties
Van Damme: "Het beste op linksback"
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Jelle Van Damme beseft dat Anderlecht ondanks de goede resultaten nog niet het allerbeste voetbal brengt. Van Damme hunkert ook opnieuw naar zijn plaats als linksback.

Sinds de komst van Ondrej Mazuch speelt Jelle Van Damme op het middenveld, toch is zijn lievelingspositie de linksback. "Het is niet dat dat me ontgoochelt, want het is de keuze van de trainer en daar moet je respect voor hebben. Maar mijn voorkeurspositie blijft op de linksback. Ik ben nooit beter geweest dan toen ik net achter Mbark Boussoufa mocht voetballen. Maar ik begrijp dat ik op het middenveld moet opgesteld worden voor de noden van de ploeg", aldus Van Damme in SudPresse.

Van Damme blikt ook vooruit op de belangrijke wedstrijden tegen Westerlo en Ajax. Volgens de staalharde verdediger zal Ajax niets cadeau doen aan Anderlecht. Het verlies van Ajax tegen Utrecht kan wel een positief punt zijn voor Anderlecht. Tegen Westerlo ontmoet Anderlecht Sasha Iakovenko. "Iakovenko speelt daar op dit moment de pannen van het dak", aldus Van Damme over zijn ex-ploegmaat.

Anderlecht staat in de competitie aan de leiding met vijf punten voorsprong op Club Brugge, paars-wit bracht niet altijd schitterend voetbal en dat beseft Van Damme ook. "Verschillende basisspelers zijn nog jong en zijn niet gewoon om twee wedstrijden per week te spelen. Maar dat mag niet als excuus dienen, want we trainen in functie van die matchen. We moeten in optimale vorm blijven want dit seizoen is er quasi geen winterstop", besluit de realistische verdediger. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties