Ruiz scoort ook in de beker

Gert-Jan Weyters

Ook in Nederland was er bekervoetbal. Net zoals in de competitie doen Twente en Bryan Ruiz het ook in deze competitie goed.

FC Twente nam zonder veel moeite afstand van Helmond SportSteve McClaren kon niet beschikken over de geblesseerde aanvaller Blaise N'Kufo en verdediger Ronnie Stam. Doelman Sander Boschker kreeg een dagje rust, zonder erg zo bleek. Luuk de Jong nam de rol van N'kufo met verve over en scoorde tweemaal, ook Bryan Ruiz pikte zoals gewoonlijk zijn doelpuntje mee.

FC Groningen - NEC Nijmegen was lange tijd een maat voor niets. Enkel thuisspeler Thomas Enevoldsen kon een paar keer voor dreiging zorgen. Op het uur kon John Goossens op vrije trap de 0-1 maken. Groningen kwam niet meer tot scoren en zag Fejzullahu in extremis er 0-2 van maken.

NAC Breda had verrassend genoeg verlengingen nodig tegen Jong De Graafschap. Pas in de tweede verlenging kon Breda afstand nemen via Amoah en Gilissen.