Sonck: "Mijn waarde is sterk afgenomen"

Steurbaut Kersten
| 35 reacties
Sonck: "Mijn waarde is sterk afgenomen"
Foto: © SC

Wesley Sonck zit de laatste weken meer op de bank dan hem lief is. De 31-jarige Ninovieter begrijpt het rotatiesysteem bij de spitsen van Adrie Koster niet. “We scoren moeizamer omdat er geen vast patroon is.”

Sonck, Dorge Koueamaha en Joseph Akpala. Alle drie zien ze regelmatig de bank en alle drie voelen ze zich niet helemaal goed in hun vel bij deze situatie.

“Joseph heeft gelijk als hij zegt dat er vertrouwen gekweekt moet worden”, zegt Sonck in HNB. “En een vast patroon. Vorig jaar waren wij twee erg beslissend voor deze ploeg. Nu hebben wij geen enkele waarde.”

“Ik zou nooit hetzelfde doen als trainer. Waarom speelt Carl Hoefkens goed? Omdat hij weken aan een stuk mag spelen. Na Standard heb ik geen twee matchen op rij meer gespeeld. Dat is niet evident. Dat voel ik ook: ik haal niet meer het niveau dat ik in het begin haalde. Mijn waarde is sterk afgenomen.”

In tegenstelling tot zijn Afrikaanse spitsbroeders blijft de Rode Duivel er redelijk rustig onder. “Ik heb niets te verliezen en trek mijn plan wel. Voor hen staat er meer op het spel: een carrière, de Africa Cup, het WK. Voor Akpala moet het nog allemaal beginnen. Je ziet aan die jongen dat hij zich niet meer zo goed voelt als vorig jaar.”

Ondertussen tekende Sonck nog geen nieuw contract, dringt een vertrek zich op? “De besprekingen duren heel lang, dat is raar. Als ik hier blijf, wil ik mijn carrière afsluiten en nog twee, drie jaar spelen. Ik ben nog fit en ik kan het niveau aan. Maar vanaf 1 januari ben ik vrij om te praten met andere clubs . Al wil ik niet vertrekken tijdens de winterstop, dat doe ik niet meer.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties