Interview Cornelis: "Drang om te winnen groter tegen Club"

Nico Wieme
| 4 reacties
Cornelis: "Drang om te winnen groter tegen Club"
Foto: © SC

Cercle Brugge won dinsdag met 2-0 van Standard. Hans Cornelis stelde met een vrijschop in de tweede helft de groen-zwarte zege veilig. Over het aftrekken van de punten die Cercle tegen Moeskroen is Cornelis duidelijk: de spelers zijn daar niet mee bezig.

Hans Cornelis mocht tegen Standard terugblikken op een goede prestatie. De rechtsachter scoorde een puike goal op vrijschop en verklaarde achteraf waarom hij trefzeker was.

 

Waarom lukt een zege tegen Standard wel en tegen Club niet?

“Het kan raar klinken, maar na de match van zaterdag zijn we met vertrouwen aan de wedstrijd tegen Standard begonnen. We hebben getoond wat Cercle kan. Tegen de buren wil iedereen winnen, ik als ex-speler zeker. De drang naar een zege is tegen Club groter dan tegen gelijk wie. Door overconcentratie kan het wel eens fout lopen.”

Jij bent toch geen goalgetter. Verklaar eens waarom je scoorde.

“Dat is een tactiek waarop we trainen. De coach wil dat we de bal naar doel laten indraaien. Een keeper kan daar moeilijk op reageren, zeker op zo’n nat veld. We hebben daar de dag voor de match nog op geoefend.”

 

Hoe komt het dat Cercle geen goede eerste ronde achter de rug heeft?

“Er zijn een aantal nieuwe spelers bijgekomen die moesten ingepast worden. Dan hebben we enkele geblesseerden gehad waardoor de ploeg moest herschikt worden. Meer moeten jullie niet zoeken achter onze mindere heenronde.”

Komt de winterstop gelegen nu jullie beter beginnen draaien?

“Het is maar een korte winterstop en die zal wel deugd doen. Na die zege tegen Standard hebben we het nodige vertrouwen. We kunnen de kopjes vrijmaken om er na Nieuwjaar weer tegenaan te gaan.”

 

Denken jullie dat een klacht van Lokeren tegen de schrapping van de punten tegen Moeskroen kans maakt?

“Wij staan daar niet zo bij stil. We hebben die knop snel omgedraaid. Binnen de spelersgroep is daar weinig over gesproken. Het zou natuurlijk mooi zijn mocht die klacht iets opleveren, maar we hopen er niet op (Cercle verloor zes punten die het tegen Moeskroen behaalde, red.). Het is wel duidelijk dat er door verschillende instanties fouten gemaakt zijn in deze zaak.” (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties