Interview Killian Overmeire: "Brengen beter voetbal dan vorig seizoen"

Ward Callens
| 3 reacties
Killian Overmeire: "Brengen beter voetbal dan vorig seizoen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Killian Overmeire is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een vaste waarde bij Lokeren. Ook onder trainer Jacky Mathijssen bloeit de 24-jarige middenvelder verder open. We vroegen naar zijn kijk op het huidige seizoen.

Hoe kijk je terug op de heenronde?

“We zijn voor het seizoen met hoge verwachtingen gestart maar het is anders uitgedraaid. We moeten zelfs gaan vechten tegen de degradatie nu. Maar ik ben er van overtuigd dat we beneden onze waarde staan geklasseerd.”

 

Hoe verloopt de voorbereiding op de terugronde en wat verwacht je ervan?

“Het is natuurlijk geen zware voorbereiding dit seizoen door de korte winterstop. Maar we gaan de terugronde aanvatten met dezelfde mentaliteit als vorig jaar. Met onze mentaliteit is ook nooit iets mis geweest. We brengen vaak zelfs beter voetbal dan vorig seizoen. Helaas kunnen we dat niet altijd koppelen aan efficiëntie.”

Lokeren verliest zes punten door het faillissement van Moeskroen. Wat is jouw kijk op de affaire?

“Ik ben nog steeds niet akkoord met de zes punten die we moeten inleveren. We hebben die niet cadeau gekregen maar hebben er voor moeten werken. We hebben recht op die punten. Dat Moeskroen met een B-team zou hebben gespeeld is geen excuus want op Roeselare zijn ze ook gaan winnen. Een forfait-score voor de resterende matchen van Moeskroen zou het eerlijkst geweest zijn voor iedereen.”

Je bent al enige tijd een vaste waarde bij Lokeren. Ben je klaar voor een grotere club?

“Mijn ambitie is uiteraard om hogerop te geraken. Ik denk daar ook over na, maar ik heb nog een contract tot medio 2011. We zullen dan wel zien wie er interesse toont en welke club bij mij past.”

En de Rode Duivels?

“Die invalbeurt tegen Luxemburg is een van mijn mooiste herinneringen uit mijn spelerscarrière. Ook al was het dan maar een vriendenmatch. Ik wil uiteraard ooit nog voor de Rode Duivels spelen. Ik denk dat dat de ambitie is van elke Belgische voetballer.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties