FA Cup: Rangers moet op herhaling

Manuel Gonzalez

Glasgow Rangers heeft zich (nog) niet kunnen plaatsen voor de 8ste finales van de Schotse FA Cup. Het bleef vanmiddag steken in Hamilton.

Hamilton en Rangers maakten er een waar spektakelstuk van. De twee teams uit de Premier League bezorgden de fans nog een warme namiddag in de barre ijskou.

Rangers leek de match al binnen het halfuur naar zich toe te trekken met goals van Whittaker en Miller. Maar in zeven dolle minuten voor de rust bogen The Academicals de situatie volledig om in een 3-2 voorsprong. Mensing op strafschop, Paixoa en Antoine-Curier deden het stadion op zijn grondvesten daveren.

Na de pauze kreeg Rangers ook een strafschop die door Miller in de 63ste minuut werd benut. Negen minuten voor tijd kreeg thuisspeler Hastings de rode kaart. Rangers drong nog fel aan, maar zal in een replay de eventuele kwalificatie moeten afdwingen.