Deschacht: "Ik ben toch wel ontgoocheld"

Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Deschacht: "Ik ben toch wel ontgoocheld"
Foto: © SC

Anderlecht-kapitein Olivier Deschacht is ontgoocheld met het resultaat tegen Cercle, maar hij zegt ook dat de spelers zich niets te verwijten hebben. Tom De Sutter viel uit met een hamstringblessure.

Anderlecht won gisterenavond met 2-1 in de beker tegen Cercle. Deze uitslag biedt zeker perspectieven aan de Bruggelingen voor de terugmatch van dinsdag.

Deschacht stond gisteren centraal in de verdediging. Diandy speelde linksachter. "We gaan niet in de fout bij de 1-1. We hadden misschien iets beter naar binnen moet dekken, maar ik moet gewoon toegeven dat het een superpas was. Het was geen nonchalance van ons", aldus de kapitein in HNB.

"We hebben in de eerste helft heel wat corners en stilstaande fases afgedwongen, maar geen echt uitgespeelde kansen. Zij hebben over heel de wedstrijd misschien twee kansen gehad en hebben er één binnen gelegd. We zijn toch wel een beetje ontgoocheld."

"Dinsdag is er al de terugmatch. Op Cercle Brugge is het altijd moeilijk. We zullen moeten opletten, maar we hebben alles in eigen handen."

Tom De Sutter werd na een halfuur gewisseld met een blessure. "Opnieuw de hamstrings. Ik sukkel er al langer mee en weet zelfs niet of het een verrekking is. Afwachten dus naar dinsdag toe. Een match tegen Cercle blijft voor mij wel iets speciaal", aldus de aanvaller.

"Anderlecht zit in een sterke periode, maar dat geldt ook voor Cercle. We zullen dinsdag op Cercle moeten scoren om door te stoten. Vandaag kreeg ik de voorkeur op Frutos, maar van een onderlinge rivaliteit is geen sprake. De club zal ons nog nodig hebben."

Kouyaté hielp Anderlecht uiteindelijk toch nog aan de overwinning na de gelijkmaker van Cercle. "Mijn eerste goal voor Anderlecht. Hier had ik lang op gewacht. Boussoufa en Legear maakten zelfs grapjes over mij. Maar nu moeten ze zwijgen. Ik kwam al dicht bij een doelpunt tegen Standard en Gent. Het was stilaan in mijn hoofd aan het spelen. Dat ik nu scoor is een opluchting. Ik loop echt op wolkjes nu", zei Kouyaté.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties