Vanhaezebrouck: "Genk ging niet goed om met budget"

Manuel Gonzalez
| 24 reacties
Vanhaezebrouck: "Genk ging niet goed om met budget"
Foto: © SC

Hein Vanhaezebrouck werd op 29 november ontslagen bij Racing Genk. Ondertussen gaat het beter met de Limburgers en blikt de ex-trainer nog eens terug op zijn woelige periode in de Cristal Arena.

Het deed Hein Vanhaezebrouck deugd dat hulptrainer Pierre Denier na het ontslag van de trainer tegenover een volle groep vertelde dat hij nog nooit iemand bij Genk had gekend die zo hard en professioneel werkte.

Maar waar liep het dan fout tussen Genk en Vanhaezebrouck? Want ondertussen doet Vercauteren het toch al een stuk beter bij de Limburgers. "Ik ben vrij direct in wat ik wil meedelen en daar houdt niet iedereen van. Ik was er aangekomen met een bewuste dominante houding omdat een groep die laks en niet altijd even gedisciplineerd is dat ook vereist", aldus Vanhaezebrouck in Sport/VM.

"Maar daardoor werd bij sommige jongens de drempel te groot om naar me toe te stappen. Bij Kortrijk was mijn benadering minder dominant en had ik met Yves Vanderhaeghe iemand die tussen de spelers stond."

"Ik ben vrij positief aan mijn opdracht bij Genk begonnen. Ik dacht als er een aantal pionnen bijkomen, kunnen we echt meedoen voor de prijzen. Zo viel de naam van Bjorn Vleminckx. Maar al snel constateerde ik dat er geen geld was. Nuja, als je van een grote man als Jos Vaessen vraagt dat hij een stap opzij zet, dan moet je ook geen centen meer van hem verwachten."

"Het probleem van Genk is dat er in het verleden een hoop verkeerde beslissingen zijn genomen, met langdurige contracten die wegen op het budget. Zo was het transferbudget van dit seizoen vorig jaar al opgesoepeerd."

"Na de transfers van Daerden en Pocognoli kreeg de club plotseling enorm veel geld ter beschikking maar daar is niet goed mee omgesprongen. Maar niet alleen geld was het probleem, ook wat betreft de scouting stond er niets op punt."

"Herman Vermeulen is er aangekomen en dacht dat hij het scoutingsapparaat zou leiden, maar toen hij de kast opentrok, bleek die helemaal leeg. De vraag was dan: waarop is het langdurige contract gebaseerd van de spelers die in het verleden werden aangeworven?"

"De enige die rust kon brengen was Joao Carlos, maar onder mij speelde hij maar zes volledige partijen waarvan we er vier wonnen. Valt hij niet uit, dan staan we misschien in de top zes en is ontslag niet aan de orde."

"Ik heb me echter niet populair gemaakt bij bestuur en supporters door te veel analist te zijn in mijn commentaar. Ik heb eens gezegd dat de fans moesten stoppen met dromen, dat had ik inderdaad beter niet gedaan."

"Sef Vergoossen stelde ook mijn manier van voetballen in vraag. Ik opteerde voor 3-4-3, maar hij was meer te vinden voor 4-4-2. Na een vruchtbaar gesprek met een aantal andere spelers koos ik er uiteindelijk ook voor om een spits op te offeren voor iemand die meer meeverdedigt, daardoor viel Barda uit de ploeg."

"De zwaarste opmerkingen die ik kreeg kwamen van Sef Vergoossen. Hij zei me vlakaf waarin ik super was en waarin ik te weinig was. Dat was wel even slikken. We discussieerden daar dan over met respect voor elkaars mening en kwamen uiteindelijk tot de conclusie wat mijn werkpunten waren."

"Er zijn ondertussen al enkele contacten met andere clubs geweest, maar momenteel heb ik de boot afgehouden. Als ik nog eens ergens begin bij een ploeg waar het aangewezen is dat ik boven de groep sta, dan zou ik er graag een figuur als Yves Vanderhaeghe bijhebben, of mogelijk kan in dat geval een psycholoog ook waardevol werk leveren."

"Alleszins, op dit ogenblik heb ik meer tijd voor vrouw en kinderen, we genieten ervan."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties