Hiddink kan naar drie WK-deelnemers

Mathias Dumarey
| 2 reacties
Hiddink kan naar drie WK-deelnemers
Foto: © SC

Guus Hiddink (foto) maakte enkele dagen geleden bekend dat hij ermee ophoudt als Russisch bondscoach. De Nederlander moet echter niet vrezen voor de werkloosheid, want meerdere landen willen hem in dienst nemen.

Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf zou Ivoorkust interesse hebben in Guus Hiddink. Het land zou zijn interesse kenbaar hebben gemaakt via Chelsea-aanvaller Didier Drogba. De twee kennen elkaar van bij de korte passage van Hiddink vorig jaar bij de Londense club. Ook Nigeria en Noord-Korea zouden Hiddink graag als hun bondscoach zien tijdens het WK van komende zomer in Zuid-Afrika.

Hiddink deelde zaterdag mee dat hij stopt als Russisch bondscoach. Hij heeft nog een contract tot 30 juni maar zou zelfs eerder opstappen mocht de Russische voetbalbond hiermee instemmen. In Turkije, straks opnieuw tegenstander van België in een voorronde voor een groot toernooi, hoopt men stellig dat Hiddink snel gepresenteerd kan worden als de opvolger van Fatih Terim.

Hiddink werd na het WK 2006 bondscoach van Rusland. Hij loodste het land naar de halve finale op het Euro 2008, maar kon nadien geen kwalificatie afdwingen voor het WK in Zuid-Afrika na verlies in twee wedstrijden tegen Slovenië. Hiddink werd ook al bij verschillende clubs genoemd zoals Bayern München, Liverpool en Juventus Turijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties