Devroe: "Competitiehervorming geen maat voor niets"

Nico Wieme
| 26 reacties
Devroe: "Competitiehervorming geen maat voor niets"
Foto: © SC

Luc Devroe was opgetogen met de prestatie en het resultaat van Club tegen Valencia. De Brugse sportmanager wil direct tekenen voor een scenario zoals op Shakhtar volgende week in Mestalla.

"Valencia is een goede ploeg, een topteam in Spanje, maar dat is duidelijk geen garantie om van een uitstekend Club Brugge te winnen", vertelde Luc Devroe ons na afloop van de match. "De eerste tien minuten van de Spanjaarden waren spectaculair. Gelukkig konden wij vandaag (donderdag, red.) terug rekenen op een grootste Stijn Stijnen."

Shakhtar

De sportmanager wou niet dieper ingaan op de kansen van Club om Europees een ronde verder te gaan. "Ik doe niet aan kansberekening. Het is natuurlijk een voordeel dat David Silva er dan niet zal bijlopen, net zomin het voor ons goed is dat Jonathan Blondel dan juist geschorst is."

Over de manier waarop blauw-zwart het in Mestalla moet aanpakken, heeft Devroe een duidelijk idee. "We moeten de terugmatch aanpakken zoals op Shakhtar. Ik teken meteen voor eenzelfde uitslag zoals bij de Oekraïners (Club speelde in de groepsfase 0-0 gelijk tegen de UEFA Cupwinnaar, red.)."

Devroe wou toch niet te hard van stapel lopen. "Deze 1-0-zege is een klein succes. Het nadeel is dat je er nog niets mee koopt. Het kan in Spanje nog altijd verkeerd lopen, maar we hebben weliswaar nog altijd kans op kwalificatie."

Competitiehervorming

Tot slot wou de Brugse sportleider nog iets kwijt over de prestatie van Standard en de gevolgen voor het Belgische voetbal. "Het is een goede zaak voor ons voetbal dat Standard uiteindelijk nog gewonnen heeft tegen Salzburg. Daarmee vrijwaren we onze vijf Europese tickets over twee jaar. Dan is die hele competitiehervorming toch geen maat voor niets geweest." (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties