Anderlecht roept op tot kalmte donderdag

Manuel Gonzalez
| 35 reacties
Anderlecht roept op tot kalmte donderdag
Foto: © SC

In het vooruitzicht van de belangrijke Europa Leaguewedstrijd van donderdag 25 februari, roepen de directie, de spelers en alle medewerkers van Anderlecht alle supporters op tot kalmte.

"De reputatie van paarswit en zijn supporters staat op het spel. Wraak heeft geen enkele zin. De rivaliteit speelt zich af op het veld, al voetballend, en niet in de tribunes of op straat. De Spaanse supporters zijn welkom in Brussel en we willen hen zoals steeds gastvrij ontvangen."

"Voetbal is een feest. Laten we dat zo houden. Wat vorige week in Bilbao is gebeurd is mag in geen enkel geval in het Constant Vanden Stock stadion herhaald worden", zegt Herman Van Holsbeeck in een bericht aan onze redactie.

Voorzitter Roger Van den Stock sluit zich hierbij aan: "De grote meerderheid van onze supporters houden van voetbal. We hebben een goede band met de Europese competities en willen dat zo houden. Wangedrag kan leiden tot hoge boetes, spelen in een leeg stadion en zelfs tot uitsluiting. Laten we het goed voorbeeld geven en de ploeg aanmoedigen op een sportieve manier."

Toch laten de UEFA, de club en de politie niets aan het toeval over. De gebruikelijke veiligheidsmaatregelen worden versterkt. In het stadion zijn de supportersclans strict gescheiden. Alle supporters worden aan de ingang gefouilleerd.

Rond het stadion wordt de drank in plastic bekers geschonken, 150 stewards worden ingezet om toe te zien op de veiligheid van alle toeschouwers. Ook de Belgische politie zal al zijn ervaring en kennis toepassen om de veiligheid zowel binnen als buiten het stadion te verzekeren. Zo wordt de binnenstad met bijzondere aandacht beveiligd, net als de zones in de nabijheid van het stadion.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties