Benfica rekent af met hulpeloos Hertha

Fabian Morren
| 7 reacties

Benfica heeft zich probleemloos geplaatst voor de achtste finales van de Europa League. De Portugese topclub was in de terugwedstrijd veel te sterk voor Hertha Berlijn: 4-0.

Vorige week werd het in Berlijn 1-1. De Duitse club heeft echter andere zorgen dan een sterk Europees parcours af te leggen. Hertha vecht in de Bundesliga tegen de degradatie en liet tijdens de wedstrijd tegen Benfica dan ook een gelaten indruk.

Benfica was heer en meester en stond aan de rust ruim verdiend op voorsprong. Javier Saviola bereikte met een steekpass zijn landgenoot Pablo Aimar, die doelman Drobny een eerste keer vloerde.

Na de rust probeerde Hertha wat offensiever te gaan spelen, maar de goede voornemens werden al snel de kop ingedrukt door een kopbaldoelpunt van Oscar Cardozo.

In enkele minuten tijd telde de thuisploeg Hertha helemaal uit. Cardozo breidde de voorsprong met zijn tweede treffer van de avond verder uit en Angel Di Maria legde de eindcijfers vast op 4-0. (AN)