Evens: "Droom van bekerfinale met Cercle"

Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Evens: "Droom van bekerfinale met Cercle"
Foto: © SC

Bernt Evens wil dolgraag met Cercle naar de Heizel. Maar dan moet groen-zwart eerst voorbij Roeselare geraken.

Morgen speelt Cercle zijn inhaalwedstrijd tegen Charleroi, die om de (vijf) gekende redenen in eerste instantie werd uitgesteld met hulp van de Belgische voetbalbond.

Wie er niet zal bij zijn is Jelle Vossen. "Ik weet er ook het fijne niet van, maar Jelle is al een tijdje op de sukkel. Er is sprake van een infectie. Naar verluidt zou hij nog niet direct terug fit zijn. Jammer, want we kunnen hem altijd goed gebruiken", zegt de verdediger in HNB.

Cercle verloor zaterdag met 3-1 bij Kortrijk. "KVK maakte indruk. Hun middenveld is heel sterk. We hadden grote pech dat de poging van Iachtchouk tegen de paal ging. Wordt het daar 1-1, dan krijgen we misschien een heel andere wedstrijd."

"Die play-offs zijn natuurlijk ook belangrijk en we kunnen het ons zeker niet veroorloven om in de resterende matchen af te gaan, maar het is juist dat iedereen bij ons toch wel zijn zinnen op die beker heeft gezet. Zelf maakte ik al eens bekerwinst met Racing Genk mee. Ik was nog heel jong en we klopten Club Brugge op de Heizel met 4-0."
 
"Ik kwam toen pas kijken bij Genk en Aimé Anthuenis was er nog trainer. Ik zat tijdens die finale op de bank, maar het was toch echt genieten. Het zou fantastisch zijn om dat avontuur ook eens met Cercle te mogen meemaken. Ik weet dat de vereniging 25 jaar geleden al eens de beker won en iedereen snakt naar een herhaling. Overal waar ik kom, word ik er over aangesproken. Dat is wel plezant."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties