Burie: "Doelpunt Benteke onterecht afgekeurd"

Steurbaut Kersten
| 19 reacties
Burie: "Doelpunt Benteke onterecht afgekeurd"
Foto: © SC

Scheidsrechter Benonie Burie heeft toegegeven dat hij zaterdag in de fout is gegaan tijdens KV Mechelen - KV Kortrijk. In de slotfase keurde hij een geldig doelpunt van Christian Benteke niet goed.

Er was veel ophef op KV Mechelen. Aloys Nong en Joachim Mununga kregen rood. Burie blijft na het zien van tv-beelden achter die beslissingen staan. “Nong gaf een slag”, aldus Burie in HNB. “Daar is geen speld tussen te krijgen.”


Bij de fase van Mununga ligt het iets moeilijker. “Vanuit mijn positie was het een terechte beslissing. Dat vond ik ook nog na het zien van de tv-beelden. Bij een derde herhaling merkte ik dat ook de doelman (Verbauwhede, nvdr.) gevaarlijk uitkwam. Ik had ze alle twee moeten uitsluiten.”


Ook bij het afgekeude doelpunt van Benteke slaat Burie mea culpa. “Ik had al gefloten voor die bal in doel ging. Niet voor een overtreding van Benteke, maar voor een fout van een andere speler van Kortrijk. In de herhaling bleek het geen fout te zijn. Ik vind het bijzonder spijtig dat die match beslist werd door zo'n stommigheid.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties