Vandenbussche: "Wenkende finale niet weggeven"

Nico Wieme
| 2 reacties
Vandenbussche: "Wenkende finale niet weggeven"
Foto: © SC

KSV Roeselare trekt voor de tweede keer in amper vier dagen tijd naar het Jan Breydelstadion. Dit keer wacht Cercle in de heenmatch van de halve finales van de Beker van België. Voor Bram Vandenbussche wordt het een terugkeer naar zijn ex-ploeg.

Bram Vandenbussche maakte zondag tegen Club Brugge de 90 minuten vol in het shirt van Roeselare. De Bruggeling trekt woensdagavond met KSV Roeselare opnieuw richting zijn heimat, dit keer om Cercle partij te geven. Voor de verdediger wordt dit een speciale match, aangezien hij alle jeugdreeksen van Cercle doorliep en daarna doorstootte naar het eerste elftal. Voor Vandenbussche was er dit seizoen echter geen plaats meer bij groen-zwart, waardoor hij in de zomer dan maar naar Roeselare verhuisde.

Geen afzondering

De centrale verdediger klinkt aan de vooravond van de bekermatch op Cercle strijdvaardig tegenover onze redactie. "We moeten onze kansen gaaf houden voor de terugwedstrijd. We gaan zeker niet op afzondering. Als we in de heenmatch op Cercle een goed resultaat halen, kunnen we nog altijd in afzondering gaan voor de terugmatch. Onze prioriteiten liggen echter bij de competitiematch van zondag tegen Westerlo."

Vandenbussche keert dus terug naar de vereniging waar het voor hem allemaal begon. "Ik word de laatste dagen iets meer aangesproken dan normaal. Zelf heb ik nog maar weinig aan die match gedacht. Het is leuk om terug te keren, maar Cercle is een afgesloten hoofdstuk voor mij."

Sterkste team?

De vraag is of coach Dennis Van Wijk zijn sterkste team aan de aftrap zal brengen. "Daar kan ik niet op antwoorden. Door de kaartenlast van zondag tegen Club staan er enkele medespelers een schorsing te wachten. Misschien dat zij dan tegen Cercle juist wel aan de aftrap komen. In ieder geval, als je zo dicht bij een finale staat, mag je dat niet meer weggeven", aldus nog Vandenbussche.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties