Dupré: "Nu vieren zou ongepast zijn"

Nico Wieme
| 5 reacties
Dupré: "Nu vieren zou ongepast zijn"
Foto: © SC

Frédéric Dupré was zichtbaar opgelucht dat Lokeren ook volgend seizoen in eerste klasse speelt, al heeft het dat in grote mate aan Westerlo te danken. Door de eigen nederlaag tegen Anderlecht zit er echter geen feestje in.

Frédéric Dupré wist niet goed hoe hij moest reageren na de 0-4-nederlaag van Lokeren tegen Anderlecht. "Dit is een rare situatie. Iedereen is tevreden met het behoud en dat mag ook, maar anderzijds hebben we wel een zware nederlaag opgelopen. Ik ben blij dat play-offs 2 mogen spelen en geen eindronde met tweedeklassers. Lokeren moet zeker lessen trekken uit dit seizoen. Volgend jaar mogen we niet dezelfde fouten maken."

Ambitie in PO 2

De rechtsachter van de Waaslanders kijkt al uit naar de play-offs. "We kunnen daar met een goed gevoel aan beginnen. Gelukkig begint elke ploeg met nul punten.We kunnen zelfs nog Europees voetbal afdwingen. In die play-offs is alles mogelijk. Met ploegen als Genk en Standard zitten er toch nog zware kleppers bij."

"Lokeren heeft dit seizoen veel goede matchen gespeeld die ons telkens geen punten hebben opgeleverd. We hadden eigenlijk al lang gered moeten zijn. Na die onterechte eerste goal van Anderlecht hebben we weer met de daver op het lijf gespeeld. Dat was de laatste tijd wekelijkse kost. De vrees voor de degradatie zat er goed in. Dat maakte iedereen zenuwachtig", aldus Dupré.

Geen feestje

Op de vraag of Lokeren en Dupré nu een feestje zouden bouwen om het behoud te vieren, moest de verdediger eens lachen. "Na een 0-4-nederlaag moet je niet te uitbundig zijn. Nu vieren zou ongepast zijn, want de match tegen Anderlecht was echt niet goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties