'Ook Gent en Lokeren betrokken in gokfraude, Ye is terug'

Steurbaut Kersten
| 89 reacties
'Ook Gent en Lokeren betrokken in gokfraude, Ye is terug'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na Lierse en Antwerp vorige week noemt weekblad P-magazine deze week twee namen van eersteklassers die mogelijk betrokken zijn in het Europese gokschandaal: AA Gent en Lokeren.

De wedstrijd AA Gent – Lokeren (3 februari 2007, 3-1) wordt door de UEFA onderzocht. Er bestaat een vermoeden dat de Kroatische gokmaffia de wedstrijd heeft gemanipuleerd.

Volgens een Chinese bron, die zich Wang noemt, zouden zowel spelers van Lokeren als AA Gent in het schandaal betrokken zijn. Ze werden benaderd door Binic, een zware jongen in het Servische misdaadmilieu en een oud-voetballer.  

“Binic heeft mensen bij Lokeren aangesproken. De betrokkenen hebben 20.000 euro gekregen voor hun medewerking”, aldus Wang. “Voor de wedstrijd tegen Lokeren heeft hij twee spelers van Gent een aanmoedigingspremie gegeven om extra hun best te doen voor die 3-1.”

AA Gent – Lokeren zou niet de enige wedstrijd in eerste klasse zijn die de Kroatische gokmaffia vervalst heeft.

Zheyun Ye

Volgens de Chinese getuige zou ook de Gokchinees Zheyun Ye zich terug in België bevinden. “Hij heeft een nieuwe identiteit en nieuw paspoort. Tegenwoordig pendelt hij tussen Noorwegen en België.” 

Ye was de spilfiguur in de omkoopzaak in het Belgische voetbal in 2006. Toen kwam onder andere Lierse in opspraak. Ye verdween en werd nooit bestraft. (KH)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties