Biebauw: "We staan er als er op ons gerekend wordt"

Ward Callens
| 3 reacties
Biebauw: "We staan er als er op ons gerekend wordt"
Foto: © SC

Na de 0-2 overwinning op het veld van Westerlo, was KVM-doelman uiteraard tevreden. “Maar in dit systeem kan alles nog”, meent de West-Vlaming.

“De invallers zorgden vandaag voor een surplus. Schitterend wat die jongens gepresteerd hebben”, reageert Wouter Biebauw op de clubsite van KV Mechelen. “Deze overwinning is een schitterende start en we hebben nu twee thuismatchen voor de boeg, maar in dit systeem kan alles nog.”

“Lokeren heeft heel het seizoen moeten knokken om de degradatie af te wenden, maar wint vanavond wel”, vervolgt de doelman. “De Waaslanders voelen totaal geen druk meer en kunnen vrij voetballen. Ik zie hen misschien wel als een gevaarlijke outsider.

Bij een 0-1 voorsprong kreeg Westerlo-spits Dieter Dekelver een uitgelezen kans op de gelijkmaker. “Hij dook ineens voor me op, maar ik kon de hoek goed verkleinen waardoor het voor hem heel moeilijk werd om af te werken”, zegt Biebauw. “Op zo'n fase heb je natuurlijk ook wel een tikkeltje geluk nodig. Ik heb vandaag niet veel werk gehad. Ik denk dat ik meer ballen met de voet heb gespeeld dan met mijn handen.”

De West-Vlaming meent ten slotte geen extra druk te voelen nu Olivier Renard weer fit is. “Ik speel op een vrij hoog niveau tegenwoordig. De trainer laat me mijn spel spelen en hij weet perfect hoe hij me moet aanpakken. Het is uiteindelijk ook hij die beslist wie er onder de lat staat, maar ik voel geen extra druk. We staan er allebei als er op ons gerekend wordt”, aldus Biebauw. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties