Interpol tevreden over veiligheid in Zuid-Afrika

Ward Callens
| 1 reacties
Interpol tevreden over veiligheid in Zuid-Afrika
Foto: © SC

Interpol is tevreden over het veiligheidsniveau in Zuid-Afrika aan de vooravond van het WK 2010. “Wat ik tot nu toe gezien heb, is erg positief”, bevestigt Ronald Noble, secretaris-generaal van Interpol.

“Zuid-Afrika mag fier zijn over het niveau van veiligheid”, concludeert Ronald Noble na een bezoek aan de nieuwe luchthaven en vernieuwde haven van Durban, in Zuid-Afrika. “Er zijn geen specifieke bedreigingen waarvan Zuid-Afrika niet op de hoogte is.”

Interpol gaat het land helpen bij de strijd tegen criminaliteit tijdens het WK. “Wat Interpol zal doen, is de Zuid-Afrikaanse diensten linken met onze databank van gestolen of verloren paspoorten en onze databank over mogelijk gevaarlijke personen of terroristen en misdadigers”, verduidelijkt Noble. “We zullen ook een netwerk opzetten om zo rechtstreeks samen te werken met de Zuid-Afrikaanse politie.”

Volgens adjunct-politiechef Andre Pruis is het Afrikaanse land klaar om hooliganisme aan te pakken tijdens het WK, dat van start gaat op 11 juni. “We hebben samengewerkt met Frankrijk, Groot-Brittanië en Nederland om zo informatie te verkrijgen over personen die mogelijk het toernooi kunnen verstoren”, aldus Pruis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties