Interview Wamfor: "Supporters mogen ons uitfluiten"

Steurbaut Kersten
| 6 reacties
Wamfor: "Supporters mogen ons uitfluiten"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Justice Wamfor maakte dinsdag tegen Racing Genk zijn eerste doelpunt sinds 12 december 2008. Veel kon de Kameroener echter niet genieten van zijn treffer. “De motivatie is er nog, maar dat zien we niet terug op het veld.”

Met een lage vrije trap in de linkerbenedenhoek gaf Wamfor de supporters van Germinal Beerschot nog even hoop op een puntje tegen Racing Genk. IJdele hoop. In de toegevoegde tijd maakte de ingevallen Samuel Yeboah met de 1-3 de pil nog bitterder.

“Ik scoor altijd op het verkeerde moment”, vloekt Wamfor. “Dit doelpunt betekent helemaal niets, want het levert ons niets op.”

Wat liep er allemaal fout tegen Genk?

“Achteraan verdedigen we niet goed genoeg en voorin hebben we moeite om te scoren. We krijgen nochtans kansen, maar we krijgen ze er niet makkelijk in.”

Is er nog wel voldoende spirit in het team?

(overtuigd) De motivatie om er iets van te maken is er zeker nog. We trainen allemaal zeer gedreven en in de kleedkamer proberen we elkaar voor de wedstrijd op te jagen om ons hoofd ervoor te leggen. Maar eenmaal op het veld, loopt het helemaal fout en vinden we daar niets meer van terug.”

Een mentaal probleem?

“De concentratie is misschien niet altijd goed. Soms zijn we een paar minuten down als we voelen dat het niet goed gaat. En dan probeer je de boel te forceren en is de ploeg volledig uit balans. We hebben nochtans de kwaliteiten. Dit is dezelfde ploeg als diegene die een paar maanden geleden een hele goede periode kende.”

Krijgt de trainer de boel niet meer aan de praat?

“Hij kan de spitsen toch niet meer leren hoe ze een doelpunt moeten maken? We brengen gewoon niet genoeg om te winnen. Het is vervelend om altijd in moeilijkheden te komen. De frustratie is groot.”

De supporters tonen al weken hun ongenoegen. Hoe wordt dat opgevangen in de groep?

“Het publiek heeft gelijk dat ze ons uitfluiten. Zij zijn het ook beu om deze slechte prestaties te moeten aanzien.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties