Ruiz: "Voor 15 miljoen euro ben ik te koop"

Steurbaut Kersten
| 39 reacties
Ruiz: "Voor 15 miljoen euro ben ik te koop"
Foto: © SC

Bryan Ruiz heeft zich bij FC Twente ontpopt tot één van de smaakmakers van de Nederlandse Eredivisie. De Costa Ricaan maakte afgelopen weekend al zijn 23ste treffer in 30 wedstrijden.

Zijn aantal doelpunten ligt beduidend hoger dan bij AA Gent. “Ik ben gewoon rustiger voor doel geworden”, verklaart Ruiz in Sport/Voetbalmagazine. “Ik ben geëvolueerd als voetballer en daardoor scoor ik meer.”

“Mijn positie is ongeveer dezelfde, alleen speel ik nu op rechts en niet op links. Maar ik moet hier evenveel verdedigen als in Gent.”

Ruiz ziet trouwens weinig verschil tussen Twente en AA Gent. “Wij hebben niet meer kwaliteiten. Het zijn gelijkaardige clubs. In de voorbereiding verloren we trouwens van Gent. Twente zit net als Gent in een groeiproces. Alleen hebben wij nu al een schitterende infrastructuur.”

Primera Division

Na dit seizoen kan Ruiz mogelijk al een stap hogerop zetten. De Spaanse competitie geniet zijn voorkeur. Aan de Spaanse Radio Efe bevestigde de voormalige Buffalo de interesse uit de Primera Division. 

“Ik hou van de techniek en snelheid waarmee in Spanje wordt gespeeld”, aldus Ruiz. “Maar ook de Engelse, Duitse en Italiaanse competitie zijn erg mooi. Ik weet niet of Twente wil onderhandelen, maar voor vijftien miljoen euro ben ik te koop.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties