Rits: "Ik ben Lukaku niet"

Rits: "Ik ben Lukaku niet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mats Rits krijgt morgen tegen Standard mogelijk opnieuw een plaats in de basis. Het 16-jarige talent ondertekende vorig jaar met veel bombarderie een profcontract, maar probeert de verwachtingen te temperen. “Lukaku is Rits niet.”

Vorige week op Charleroi stond Rits, 17 in juli, voor het eerst in de basis. Bij zijn debuut tegen Westerlo scoorde hij meteen twee keer. En plots werd er veel verwacht. Te veel, vindt de puber.

“Vorig jaar speelde ik nog tegen de zoon van Philippe Clement”, zegt Rits in GvA. “Nu sta ik met Clement zelf op het veld. Dat is een gigantische stap. De ene dag speel je tegen jongens van 15, de volgende dag tegen beren als Sarr. Dat gaat niet in één-twee-drie.”

Er is ook de factor Romelu Lukaku die een rol speelt. “Door zijn prestaties ontstond hier en daar het beeld dat elke 16-jarige daartoe in staat moet zijn. Maar er is geen vergelijking mogelijk.”

“Neem nog maar zijn lichaam”, kaart Rits het fysieke aspect aan. “Lukaku is een beest, een monster. Helemaal anders dan ik. Ik ga nu pas naar de fitness om een beetje body te krijgen.” (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties