Lijnrechter Saenen wil aansteker-incident snel vergeten

Lijnrechter Saenen wil aansteker-incident snel vergeten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lijnrechter Gerry Saenen zal zich Kortrijk - Zulte Waregem nog even herinneren. De man kreeg na de wedstrijd een aansteker tegen de kaak en lag een tijdje groggy op de grond. In de kranten doet hij zijn verhaal.

"Het leek een slag, de pijn was enorm, ik wou blijven rechtstaan, maar ging toch door de knieën", vertelt Saenen nog steeds onder de indruk. "Ik dacht dat ik snel weer zou opstaan, maar blijkbaar lag ik toch een tijdje op de grond. De tv-beelden hebben me harder doen schrikken dan de feiten zelf. Maandag ging ik naar de dokter en die zei dat ik geluk heb gehad. Ik zal er geen blijvende schade aan overhouden."

"Mentaal is het moeilijker dan fysiek", vervolgt Saenen. "Ik zal even nodig hebben om van de schrik te bekomen. Dit vergeet je niet door even te gaan fietsen. Ik heb dit in 20 jaar arbitrage nog nooit meegemaakt. Ik kreeg wel eens een glas bier over mij, maar dan trek je een ander shirt aan en het is voorbij. Ondanks alles doe ik het nog graag en wil ik zo vlug mogelijk terug aan de slag."

De dader wordt door de politie nog gezocht. Kortrijk roept op zijn website op om mogelijke getuigen zich te komen melden. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties