Interview Biglia: "Wij zijn meer dan een ploeg geworden"

Biglia: "Wij zijn meer dan een ploeg geworden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht wordt kampioen, zoveel is zeker. De vraag is alleen waar en wanneer. Zondag op het veld van aartsrivaal Club Brugge krijgen de Brusselaars een eerste kans. Lucas Biglia is er in ieder geval klaar voor.

De ogen van Biglia beginnen te blinken als het over de titel gaat. Twee jaar zag hij met lede ogen de hoogste eer in België naar Standard gaan. Nu hij eindelijk bijna zijn tweede titel mag vieren, sprak de middenvelder openhartig, enkel over zijn toekomst bleef hij op de vlakte. "Het kan mij eigenlijk niet schelen waar we de titel pakken", opent de middenvelder. "Het was het objectief van heel het seizoen en nu is het heel dichtbij. Natuurlijk zou het een surplus betekenen om het kampioenschap te beslissen op het veld van Brugge, maar van moeten is het niet."

Mooier dan 2007
Biglia werd in zijn eerste seizoen bij Sporting al eens kampioen, maar die titel lijkt al ver weg. "Eerlijk gezegd, denk ik dat deze mooier zal zijn als de vorige", zegt hij. "Wat we vorig seizoen meemaakten op het einde is een heel jaar op onze lever blijven liggen. We zijn dat niet vergeten. Dit is onze revanche. En dat is ook het mooie aan onze sport. Je kan sportieve revanche nemen op wat er in het verleden gebeurde."

Dit seizoen was tevens het seizoen waarin Biglia zelf zijn beste niveau terugvond. "Dankzij de fans, de staf en mijn ploegmaats heb ik een goed seizoen gedraaid, maar ik was niet alleen hé. We zijn met 26 architecten van dit succes. Dit jaar zijn we meer dan een voetbalploeg geworden. We hebben lief en leed gedeeld. Iedereen voelde met elkaar mee. Als er iets gebeurde, leek het alsof heel de groep dat voelde."

Déclic in Ajax
Ook in Europa legde Anderlecht een heel mooi parcours af. "Ajax was de match waarin we de déclic maakten. In die match beseften we dat we ver konden komen. De opeenvolging van goede resultaten in de Europa League deed mensen de ogen openen. Daarom waren we ook zo ontgoocheld na de uitschakeling door Hamburg. We voelden echt dat we nog verder konden komen."

En dan de match van zondag. Biglia heeft wel een heel mooi antwoord klaar op de vraag hoeveel kans hij Anderlecht geeft om dan reeds kampioen te spelen. "Als je rekening houdt met de mentaliteit die we nu hebben en de wil om te winnen, zal dat 10 op 10 zijn. We willen het zo graag."

Frutos
Moest Anderlecht op Club de titel pakken, kan Biglia zich inleven met wat de spelers van Club zullen voelen. "Ik heb dat gevoel twee keer gekend, twee keer toen Standard kampioen werd. En vorig seizoen zeker. Toen we in de laatste wedstrijd virtueel kampioen waren en er dan toch testwedstrijden moesten gespeeld worden. Toen was het ook op ons eigen veld."

Biglia heeft ook nog een woordje voor zijn vriend Frutos. "Als we kampioen spelen is dat ook dankzij hem. Hij zou er alles voor geven om nog tien minuten met ons op het veld te kunnen staan, maar zijn lichaam heeft er anders over beslist."

Messi en Maradona
De blonde middenvelder zag ook hoe zijn landgenoot Lionel Messi de laatste weken brandhout maakte van zowat elke ploeg. "Eigenlijk verbaast me dat niet, want dit is de Messi die ik vroeger al kende. Toen was hij ook al zo goed."

Over zijn toekomst wil hij weinig loslaten. "Ik ben een speler van Anderlecht en voel me hier goed. Ik wil daar liever niet over praten. Ik wil progressie maken en misschien kan dat volgend seizoen met Anderlecht in de Champions League Het WK zal er wel niet bij zijn. Waarom? Maradona zal de Belgische competitie niet naar zijn niveau vinden zeker?" (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties