KBVB wil agressie inperken

Kristof Blomme
| 17 reacties
KBVB wil agressie inperken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend raakte tijdens de wedstrijd Kortrijk – Zulte Waregem een lijnrechter gewond na het gooien van een projectiel. De Voetbalbond wil hier nu komaf mee maken.

Kortrijk klopte Zulte Waregem afgelopen weekend met 2-0. Scheidsrechter Breda toonde drie keer rood en dat zorgde voor frustraties. Een thuissupporter raakte na de wedstrijd lijnrechter Gerry Saenen met een aansteker. De man moest enkele minuten op het veld verzorgd worden. Eerder raakten ook supporters van Standard, tijdens de Europese confrontatie met Hamburg, een scheidsrechter achter het doel.

Donderdag verstuurde de KBVB een communiqué waarin het de agressie rond de voetbalvelden wil aanpakken. De Voetbalbond stelt dat “het onaanvaardbaar is dat het plezier van duizenden supporters op die manier wordt vergald en bovendien krijgt het imago van de betrokken clubs en het Belgisch voetbal in het algemeen een flinke deuk”, aldus het communiqué.

De KBVB roept de clubs op om een nultolerantie te hanteren met betrekking tot agressie op en rond het veld. En ook de Voetbalbond zelf wil streng optreden ten opzichte van agressie. Zowel bij wedstrijden op Belgisch niveau, als op Europees niveau zal de KBVB zowel de daders als de clubs, die nalieten preventieve maatregelen te nemen, zwaar straffen.

Ter bescherming van de scheidsrechters vraagt de Voetbalbond uitschuifbare spelerstunnels, stewards die de refs begeleiden en bewakingscamera’s.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties