AA Gent klimt voorbij Club Brugge naar plaats 2

Bram Coenen
| 137 reacties
AA Gent klimt voorbij Club Brugge naar plaats 2
Foto: © SC

AA Gent heeft zich dankzij een 5-0 zege tegen een zwak Zulte Waregem op plaats twee genesteld in play-off 1. Het steekt zo Club Brugge voorbij, dat nu één punt achterstand telt op de Buffalo's.

AA Gent begon meteen goed aan de wedstrijd via een dreigende Yassine El Ghanassy. De Marokkaanse Belg liet zich echter al te opzichtig vallen in het strafschopgebied om een penalty toegekend te krijgen. De Buffalo's bleven dreigen en kwamen op het kwartier op een 1-0 voorsprong. Een lange bal van Stef Wils werd knap verlengd door Luigi Pieroni. De Italo-Belg legde af tot bij Adnan Custovic, die zich knap vrij kapte en de bal beheerst onder doelman Sammy Bossut binnenschoof.

De Buffalo's waren meteen gelanceerd en kregen nadien nog kansen via Marko Suler en Luigi Pieroni. Het was wachten op de 2-0 en die kwam er ook iets na het halfuur. Roberto Rosales bracht de bal knap voor doel tot bij de vrijstaande El Ghanassy. Die kon de bal voorbij Bossut in doel plaatsen. Meteen zijn eerste competitiedoelpunt.

Onder impuls van een alomtegenwoordige El Ghanassy kreeg Gent nog enkele kleine kansen in die eerste helft, maar gerust werd er bij een dik verdiende 2-0.

Coach Francky Dury probeerde bij de rust de bakens nog te verzetten met de inbreng van Berat Sadik en Miguel Dachelet, maar opnieuw was het Gent dat voor de eerste dreiging zorgde. Tim Smolders bracht de bal tot bij de sterk spelende Christophe Lepoint, maar diens voorzet werd nog net onderschept. Wat later was het dan toch opnieuw prijs voor Gent toen Steffen Ernemann Pieroni neerhaalde in het strafschopgebied. Penalty oordeelde Burie en Pieroni aarzelde niet: 3-0 en game over voor Essevee.

Gent diepte nadien de voorsprong nog verder uit via de ingevallen Zlatan Ljubijankic. De Sloveen kon na een subtiel tikje van de eveneens ingevallen Randall Azofeifa de 4-0 voorbij een kansloze Bossut knallen. Het Gentse publiek verzoende zich weer helemaal met zijn ploeg en in de slotfase kregen zowel Lepoint als Custovic nog welverdiende applausvervangingen. In de slotfase kon Azofeifa zelfs nog voor de 5-0 forfaitscore zorgen op pass van Kenny Thompson.

Een dik verdiende zege dus voor AA Gent tegen een uiterst zwak acterend Zulte Waregem, dat snakt naar het seizoenseinde. De Buffalo's klimmen in de stand voorbij Club Brugge naar de tweede plaats. Gent telt nu één punt voorsprong op blauw-zwart met nog vier speeldagen voor de boeg. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties