Guardiola: "Spelers niets te verwijten"

Mathias Dumarey
| 16 reacties
Guardiola: "Spelers niets te verwijten"
Foto: © SC

FC Barcelona kon gisteren de finale van de Champions League niet bereiken ondanks een 1-0-zege tegen Inter Milaan. De heenmatch werd namelijk met 3-1 verloren. Achteraf was de teleurstelling enorm bij de Spanjaarden.

Barcelona-trainer Josep Guardiola kon zijn spelers na de wedstrijd geen verwijten maken. "Ik weet dat er altijd enorm veel van ons wordt verwacht, maar het is echt wel niet eenvoudig om tegen een ploeg te spelen waar negen spelers constant in hun eigen strafschopgebied blijven hangen. Soms is het aanvallen een stuk lastiger dan verdedigen. Wij hebben het geprobeerd, maar toegegeven, Inter zat defensief goed in elkaar. Ik wil ook niet zeuren over de speelwijze van Inter. Iedere ploeg mag spelen zoals het zelf wil", toonde Guardiola zich achteraf toch nog groot in het verlies.

Guardiola vindt dat de uittredende CL-winnaar mag terugkijken op een succesvolle Europese campagne. "Toch zal ik teleurgesteld blijven als ik denk aan vandaag. Ik had echt nog het gevoel dat het goed zou komen in de slotfase", besluit Guardiola die meteen aangaf dat alles nu wordt gericht op een nieuw kampioenschap in de Primera Division. FC Barcelona heeft er één punt voorsprong op rivaal Real Madrid.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties