Roeselare wil onderzoek laatste speeldag

Mathias Dumarey
| 17 reacties
Roeselare wil onderzoek laatste speeldag

SV Roeselare heeft een brief gestuurd naar de Belgische voetbalbond (KBVB) met de vraag om de laatste speeldag van de reguliere competitie te onderzoeken. De club wijst naar een uitspraak van Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht.

Op de dertigste speeldag van de reguliere competitie speelde Roeselare 0-0-gelijk tegen Westerlo en ging concurrent Lokeren met 0-4 de boot in tegen Anderlecht. Hierdoor moesten de West-Vlamingen naar de eindronde met drie tweedeklassers. Roeselare speelde de partij tegen Westerlo overigens onder voorbehoud.

Het bestuur van Roeselare wil niet te veel kwijt over de brief in kwestie. "We gaan geen verklaringen afleggen, want we willen het onderzoeksgeheim niet schenden", aldus algemeen directeur Patrick Verhamme in HNB. Wel is duidelijk dat er gewezen wordt op een uitspraak van Lokeren-voorzitter Roger Lambrecht in verband met de redding van Lokeren. Die zei dat hij niet weet of Lokeren gered was door het eigen spel, dan wel door anderen die hen goed geholpen hadden.

Bij Roeselare blijven ze evenwel realistisch bij de brief. "We rekenen er niet op dat deze brief iets zal veranderen aan onze situatie. We zullen ons proberen te handhaven in de eerste klasse door de eindronde met tweedeklassers te winnen."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties