Italiaanse bekerfinale bol van de spanning

Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Italiaanse bekerfinale bol van de spanning
Foto: © SC

AS Roma en Internazionale spelen straks in het Stadio Olympico in Rome de finale van de Coppa Italia.

Beide teams zijn ook nog in een zware strijd verwikkeld om de Italiaanse landstitel. Afgelopen weekend bereikte die strijd een hoogtepunt toen Lazio op eigen veld met 0-2 van Inter verloor. De Romeinen boden niet veel weerstand en de fans lieten hun blijdschap blijken voor de zege van Inter. Daardoor moest aartsrivaal AS Roma de koppositie weer afstaan aan Inter.

Roma-voorzitster Rosella Sensi blikt alvast vooruit: "Mourinho wou ons provoceren in de aanloop naar deze finale. Maar dat is niet gelukt. Daar staan wij boven. Onze kritiek was gericht op het spel van Lazio. Dat hij me dan persoonlijk aanvalt is voor zijn rekening."

Mourinho zei over Rosella Sensi dat ze geluk heeft de dochter van Francesco Sensi, ex-Romavoorzitter te zijn. Volgens de Portugees is ze geboren met een zilveren lepel in de mond en weet ze niet wat het is om hard te werken.

"Ik reageer wel op de uitlatingen van Lazio-voorzitter Lotito", zegt Rosella Sensi. "Ik heb speciaal een week mediastilte ingelast voor de derby tegen hen. Ik wou alles kalm houden. Maar als je dan ziet, dat ze van de andere kant alles doen om wel te provoceren, dan zegt dat veel over hun."

"Dat hij dan gaat roepen dat de bond eerst maar eens Parma-Roma moet onderzoeken vooraleer te kijken naar Lazio-Inter, dat slaat alles. Bij Lazio zijn ze blij als wij langs de titel zouden grijpen, dat is hun goed recht. En wat hebben zij bereikt dit jaar? Wat maakt hen echt blij?"

Wesley Sneijder doet alvast niet mee in de bekerfinale vanavond, hij heeft te veel last van een spierblessure.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties