Dury: "Refs hebben recht op meer steun"

Bram Coenen
| 11 reacties
Dury: "Refs hebben recht op meer steun"
Foto: © SC

Afgelopen woensdag lag de arbitrage weer serieus onder vuur. In de wedstrijd Club Brugge - Zulte Waregem had scheidsrechter Tim Pots de situatie niet onder controle.

Hoewel Pots niet alleen Hyland van Zulte Waregem, maar ook Odjidja van Club Brugge had moeten uitsluiten na een ware vechtpartij op het veld, toont Zulte Waregem - coach Francky Dury begrip: "Ik vind dat onze scheidsrechters recht hebben op veel meer steun. Zo worden de schorsingen die aanvankelijk worden uitgesproken te gemakkelijk tot een soms symbolische straf gereduceerd. Op die manier worden onze scheidsrechters eigenlijk op een flagrante manier in de steek gelaten", aldus Dury in HLN.

"Ook het systeem van de schorsing na vijf gele kaarten zou moeten herbekeken worden. Nu pakken spelers om de haverklap een gele kaart en beginnen ze zich pas zorgen te maken als ze met vier streepjes achter hun naam staan. Mijn voorkeur gaat uit naar de Europese regelgeving waarbij een speler geschorst wordt na twee gele kaarten. Ik denk dat we daarmee veel zware overtredingen kunnen voorkomen, want voetballers weten dan dat ze veel sneller een match zullen moeten overslaan", besluit Dury.

Zulte Waregem speelt vanavond zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen KV Kortrijk. De West-Vlamingen moeten winnen, willen ze nog vijfde worden. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties