Genkvoorzitter: "We moeten mooier voetballen"

Steurbaut Kersten
| 14 reacties
Genkvoorzitter: "We moeten mooier voetballen"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De spelers van Racing Genk sloegen gisteren aan het feesten na het veroveren van het Europese ticket. Voorzitter Herber Houben houdt de voetjes op de grond. Het missen van play-off 1 ligt in de Cristal Arena nog zeer gevoelig.

“Het is belangrijk dat we het seizoen in een positieve spiraal eindigen”, zegt Houben aan Voetbalkrant. “Volgend seizoen moeten we op dat elan doorgaan.”

Europa geen prioriteit

Houben wil volgend jaar een ander Racing Genk op het veld zien. “Over de eerste helft van dit seizoen kunnen we niet tevreden zijn. We kunnen nu wel zeggen dat we in play-off 1 thuishoren. Maar als je al drie jaar niet bij de top behoort, is het aan ons om dat te bewijzen.”

“Europees voetbal is volgend jaar ook geen prioriteit. We moeten eerst mooier voetbal brengen en punten pakken in de competitie. Transfers? Joao Carlos zegt dat er twee, drie spelers moeten bijkomen. Ik denk dat hij gelijk heft. Maar als ik nu zeg op welke positie, dan zullen de prijzen weer stijgen. We zijn ermee bezig." 

Groep is gegroeid

Wat heeft volgens Houben voor de ommekeer bij Racing Genk gezorgd? “Zonder afbraak te doen aan de vorige trainer, deze heeft een manier gevonden om de groep aan te pakken. Barda zat zeven maanden geleden nog in de tribune, vandaag scoort hij. Heel de groep is gegroeid.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties