"De Boeck probeerde ook technische staf mee te nemen"

Anthony Van der Planken
| 29 reacties
"De Boeck probeerde ook technische staf mee te nemen"
Foto: © SC

Cercle Brugge is boos op Glen De Boeck. De coach verliet vorige week de vereniging om bij Germinal Beerschot te tekenen, naar eigen zeggen omdat hij zijn kinderen meer wilde zien. Hij probeerde echter ook om een deel van zijn technische staf

De Boeck beweerde dat hij louter toevallig in contact kwam met Germinal Beerschot. Hij zou vorige week donderdag met voorzitter Herman Kesters gebeld hebben voor inlichtingen over zijn grasmaaier. Kesters is immers ook handelaar in die toestellen. De twee dwaalden tijdens hun gesprek echter al gauw af naar Germinal Beerschot, en van het één kwam het ander.

Een uitleg die Cercle-voorzitter Frans Schotte nu in twijfel trekt. "De Boeck vroeg onze assistent-trainer Ronny Desmedt nog vóór het gesprek met Kesters om met hem mee te gaan", vertelt Schotte in Sport/Voetbalmagazine."

De Boeck vertrok bij Cercle Brugge naar eigen zeggen om privé-redenen. De trainer wilde zijn kinderen, die in Antwerpen bij zijn ex-vrouw wonen, meer zien. "Maar later bleek dat hij ook Lorenzo Staelens, fysiektrainer Wim Langenbick en scout Jules Govaert zou meevragen. Dat hij meer bij zijn kinderen wil zijn, oké, maar Ronny, Lorenzo, Wim en Jules moeten toch niet meegaan om voor hen te zorgen?!”

Cercle Brugge is dus niet te spreken over de handelswijze van De Boeck en Germinal Beerschot. "De Boeck wordt voorgesteld als trainer van Germinal Beerschot, terwijl hij nog geen ontslag had genomen bij ons. Hij stond nog op onze payroll, maar was wel al onze technische staf aan het leeghalen. Ik vind dat onwaarschijnlijk. Het is evident dat wij op onze rechten zullen staan.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties