Van Wijk: "Moeilijkste jaar uit mijn carrière"

Steurbaut Kersten
| 3 reacties
Van Wijk: "Moeilijkste jaar uit mijn carrière"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Roeselare speelt volgend seizoen in tweede klasse. Het is nog niet duidelijk of Dennis Van Wijk ook dan als trainer aan de slag blijft bij de West-Vlamingen.

Van Wijk ontkent dat zijn verblijf bij Roeselare afhangt van eerste of tweede klasse. “Ik heb nooit aangehaald dat ik zou vertrekken bij degradatie”, zegt de Nederlandse T1.

“Voor mij is het belangrijkste de manier van werken. Niet of de club in eerste of tweede klasse speelt. Bij mijn aanstelling stonden we op een degradatieplaats, maar tekende ik toch een langdurig contract. Met de intentie om eventueel ook in tweede klasse verder te gaan. En dat ik een aanbod van Germinal Beerschot geweigerd heb, zegt ook veel.”

Bij de manier van werken ging er het voorbije jaar toch wat mis. “Ik heb veruit het moeilijkste jaar uit mijn carrière achter de rug. Er is veel gebeurd. Ik zou er een boek over kunnen schrijven, maar het is niet aan mij om het achterste van mijn tong te laten zien.”

“Maar ik ben ook teleurgesteld in mezelf. Als je een analyse maakt, kijk je ook naar de punten. En die waren er onvoldoende. Dan moet je ook zelf eens voor de spiegel gaan staan.”

Van Wijk was wel positief over de technische staf en de supporters. “Ik ben trots op hen. De technische staf is er altijd professioneel voor blijven gaan. En de supporters. Op tien minuten tegen Gent na stonden ze altijd achter de ploeg. Veel clubs kunnen daar een voorbeeld aan nemen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties