Zitka: "Voor één keer naar mijn familie geluisterd"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 6 reacties
Zitka: "Voor één keer naar mijn familie geluisterd"
Foto: © SC

Daniel Zitka reageerde vandaag op zijn transfer naar Sparta Praag. Hij geeft toe dat het vooral om familiale redenen is dat hij Anderlecht verlaat.

“Ik verlaat RSCA met pijn in het hart", zegt Zitka in een perscommuniqué. "Paarswit zal voor altijd mijn club zijn. Ik kan de club niet genoeg danken voor het vertrouwen.  Ik hier acht heerlijke seizoenen meegemaakt. Vier maal kampioen geworden, de beker gewonnen  en champions league en uefa cup gespeeld, allemaal mooie herinneringen die ik mijn leven lang zal koesteren."

"Ook familiaal heb ik het hier naar mijn zin gehad. België is mijn tweede vaderland", aldus de immer vriendelijke Tsjech. "Mijn vrouw en kinderen hebben het hier ook naar hun zin gehad. Dat familiaal geluk is essentieel voor een profvoetballer. Daarom heb ik voor een keer naar hen geluisterd en de wens van mijn echtgenote ingewilligd om terug te keren naar mijn vaderland."

"Het aanbod van Sparta Praag kwam op een goed moment", besluit Zitka. "Voetballen voor de grootste club van Tsjechië is een eer en, wie weet, kan ik er mijn rijk gevulde voetballoopbaan afsluiten. Graag wil ik mijn collega’s en de directie van RSCA danken voor alle steun en medewerking. Ten slotte wil ik alle supporters uit de grond van mijn hart danken. Zij hebben er voor gezorgd dat ik hier altijd erg gelukkig ben geweest."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties