Wist je dat Brazilië alle WK's meemaakte?

Philippe Crols
| 1 reacties
Brazilië alle WK's meemaakte?
Foto: © SC

Het huidige WK is nog maar net onderweg en is in totaal het negentiende uit de voetbalgeschiedenis. Wist je dat Brazilië het enige land is dat op alle wereldkampioenschappen present was?

Sinds de start van het wereldkampioenschap in 1930 ontbrak Brazilië nooit op een WK. De Brazilianen hebben dan ook heel wat records achter hun naam staan. Dat kon u enkele dagen geleden nog lezen bij ons. Duitsland en Italië misten tot op heden twee wereldbekers. Allebei misten ze de eerste eindronde. Italië kon zich niet kwalificeren voor het WK van 1958 terwijl West-Duitsland de wereldbeker van 1950 aan zich moest laten voorbijgaan.

Verder in de top tien van deelnames aan het WK vinden we bijna uitsluitend grote landen terug. Argentinië (15), Mexico (14), Engeland, Spanje en Frankrijk (13) zitten nog in de top acht. De negende in deze stand is, geloof het of niet, België. Ons land plaatste zich maar liefst al 11 keer voor een WK-eindronde en doet zo evengoed als Zweden en Uruguay. De Duivels laten grote voetballanden als Nederland (9), Rusland (9) en Portugal (5) achter zich.

België succesvol

België was tot het WK van 2002 haast een zekerheid op het WK. Sinds het toernooi in Spanje (1982) tekenden de Belgen telkens present op de eindronde. Dat wil zeggen: zes deelnames op rij. Alleen Zuid-Korea, Brazilië, Italië, Spanje, Argentinië en West-Duitsland konden zich vaker op rij kwalificeren dan de Rode Duivels. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties