Reportage Lierse wacht op versterkingen

Steurbaut Kersten
| 15 reacties
Lierse wacht op versterkingen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Promovendus Lierse is zaterdag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Aimé Anthuenis deed dat zonder nieuwe gezichten. En ook zonder sluipschutter Tomasz Radzinski.

Anthuenis verzamelt zijn troepen op het terrein van tweedeprovincialer VC Herentals. De voormalige bondscoach van de Rode Duivels heeft een groep van 30 man voor zich, inclusief vier jongeren en één tester. “Het is niet de bedoeling om met een groep van 28 man aan het seizoen te beginnen, maar ik wil me ook niet vastpinnen op een cijfer”, aldus Anthuenis.



Radzinski

Nog niet aanwezig op de training: Tomasz Radzinski, met goedkeuring van de club. Middenvelder Kevin Janssens doet het na zijn operatie rustig aan en loopt wat rondjes. “Hij kan een revelatie worden, maar de eerste twee maanden van het seizoen moet je hem nog niet verwachten”, zegt Neel De Ceulaer, CEO van Lierse.

Een andere opvallende vaststelling: de kern telt nog geen versterkingen. De Egyptische mecenas Maged Samy beloofde in de euforie van de titel nochtans enkele grote transfers. Voorlopig haalden de Pallieters alleen Lance Davids. De Zuid-Afrikaan zit momenteel met de Bafana Bafana op het WK in eigen land.

“We willen achteraan en op het middenveld nog enkele versterkingen hallen”, stelt sportief directeur Herman Helleputte. “Maar de namen van de mogelijke aanwinsten willen we intern houden”, vult De Ceulaer aan. “We willen niet in de kaarten van andere clubs spelen. Sepp De Roover en Benjamin De Ceulaer zaten ook met ons om de tafel, maar kozen voor Lokeren.



Stevige aanval

Aanvallend komt er waarschijnlijk niets bij. Met Jurgen Cavens, Gunter Thiebaut, Job, Douala en de afwezige Radzinski heeft Lierse een aanval eerste klasse waardig. Van de twee Kameroeners, Job en Douala, verwacht Helleputte veel.

“Eigenlijk zijn dat ook transfers. Dat mogen de supporters niet vergeten. Zij zijn pas in maart in Lier aangekomen en hadden beiden maanden niet gevoetbald. Hun conditie was dramatisch. En toch hebben ze al hun waarde bewezen voor de ploeg. In de wedstrijd tegen Turnhout hebben ze de wedstrijd doen kantelen en zo een negatieve kentering voorkomen.”

En misschien kan Lierse nog een troef uitspelen. In de aanval loopt er nog een vinnige Egyptenaar die onze aandacht trekt. Hij toont zich in het eerste partijtje van het seizoen pijlsnel en dribbelvaardig. “Dat is Dodo”, laat De Ceulaer weten. Of Mohamed Elgabas zoals er op zijn identiteitskaart staat. Door blessures speelde hij vorig seizoen slechts 247 minuten. “Hou hem maar in de gaten”, waarschuwt De Ceulaer.

 

Lat ligt hoog

De eerste oefensessie verloopt gezapig, maar de ambities van de Antwerpse promovendus liggen hoog. “We willen niet spreken over het behoud”, is Helleputte duidelijk. “Ons doel is play-off 1. Maged Samy is er niet de persoon naar om te spelen om er in te blijven. Hij is een winnaar.”

Anthuenis blijft voorzichtig. “Je moet ambitie hebben, anders kan je er beter mee stoppen”, zegt de Waaslander. “Maar ik wil me niet vastpinnen op een positie.”

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties