Domenech weigert Parreira de hand te schudden

Bram Coenen
| 29 reacties
Domenech weigert Parreira de hand te schudden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opschudding na de match tussen Zuid-Afrika en Frankrijk. Raymond Domenech weigerde immers de uitgestoken hand van diens collega Carlos Alberto Parreira.

Domenech coachte vanmiddag zijn laatste match bij Les Bleus, die met het schaamrood op de wangen afdropen na een nieuwe nederlaag tegen Zuid-Afrika. En die nederlaag lag Domenech blijkbaar zwaar op de maag, want na de match weigerde hij de uitgestoken hand van de Zuid-Afrikaanse bondscoach Carlos Alberto Parreira.

"Ik heb geen zin om op deze vraag te antwoorden'', bromde de Fransman toen hem naar het incident werd gevraagd. Toen de journalisten een nieuwe poging deden, reageerde Domenech: "Zijn er nog andere vragen?'' Daarmee lieten de media zich echter niet afschepen. "Waarom geeft u geen antwoord op deze vraag?'', vroeg een Franse journalist. Domenech daarop: "Zijn er nog andere vragen? Als dit de de vragen zijn die jullie gaan stellen, dan stap ik op. We leven niet in dezelfde wereld.''

Parreira wilde wel reageren op het voorval. "Ik geloof dat het was omdat ik kritiek had op zijn team toen ze zich kwalificeerden, maar ik weet niet eens meer wat ik toen heb gezegd. Zijn assistenten vertelden me dat hij daarom boos was.'' Frankrijk had in de play-offwedstrijd tegen Ierland een controversiële handsbal van Thierry Henry nodig om zich te kwalificeren voor het WK.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties