Stekelenburg: "Ben Van der Sar niet"

Sam Soetaers
| 2 reacties
Stekelenburg: "Ben Van der Sar niet"
Foto: © SC

Maarten Stekelenburg heeft tijdens het WK nog maar één tegendoelpunt moeten slikken. De doelman van Oranje lijkt stilaan maar zeker zijn voorganger Van der Sar te doen vergeten.

Stekelenburg mag voorlopig terugblikken op een goed WK, maar blijft op zijn hoede. "Als ik tegen Slovakije een foutje maak, gaat iedereen weer zeggen: die zou Van der Sar zeker gehad hebben", blijft de doelman van Ajax voorzichtig. "Ik ben de bondscoach wel dankbaar. Die heeft vanaf de eerste moment duidelijk gemaakt dat ik zijn eerste doelman was. Dat heeft mij veel gesteund."

Intussen wordt Stekelenburg meer en meer vergeleken met Van der Sar. "Het is normaal dat men die vergelijking nu maakt. Van der Sar heeft dertien jaar lang in het doel van Oranje gestaan en bovendien veel prijzen gewonnen. Maar ik vind dat je niet steeds die vergelijking moet maken. We zijn beiden lang en we hebben ongeveer dezelfde stijl, maar we zijn twee verschillende mensen. Je kan Messi en Maradona ook niet met elkaar vergelijken. Edwin is Edwin en ik ben Maarten." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties