Vraag 20: Vind de WK-legende

Philippe Crols
| 0 reacties
Vraag 20: Vind de WK-legende
Foto: © SC

In de twintigste aflevering van onze WK-kwis hoeft u vandaag geen logo’s, spelers of spelersvrouwen te herkennen. Wel leiden onze tips van vandaag naar en WK-legende.

We stellen u vandaag eens gewoon tien vragen. Telkens melden we ook welke letter u van dat antwoord dient te onthouden. Met die letters kan u de voor- en achternaam van een belangrijke man in de WK-geschiedenis vormen. Als we naar een naam van een speler vragen, dient u uitsluitend de achternaam te geven.

1. Geef de naam van het land waar België zijn eerste WK-zege tegen boekte. U onthoudt van dit antwoord de tiende letter.

2. Geef de naam van het enige Aziatische land dat ooit een halve finale van een WK speelde. U onthoudt de achtste letter.

3. Doelman die in doel stond toen Maradona scoorde dankzij de hand van God. Onthoud van deze speler de eerste letter.

4. De naam van het land dat net als Nederland twee WK-finales op rij verloor. Van dit land onthoudt u de vierde letter.

5. De naam van de Braziliaan die driemaal op rij een WK-finale speelde. Van deze naam onthoudt u de vierde letter.

6. De naam van een van de beste Colombiaanse voetballers aller tijden. Ook bekend van zijn weelderige haardos. Van deze naam onthoudt u de negende letter.

7. Naam van het land waar België zijn laatste WK-match tot op heden tegen speelde. Van dit land onthoudt u de achtste letter.

8. Naam van het land dat de WK-eindronde in 2014 organiseert. Van dit land onthoudt u de zevende letter.

9. Naam van de Nederlandse doelman die in het verleden onder andere met het rugnummer acht speelde. Van deze keeper onthoudt u de eerste letter.

10. Geef de naam van de stad waar er voor België in 1990 een einde kwam aan het WK. Van dit antwoord onthoudt u de derde letter.

PUNTEN:

-1 punt per correct antwoord.

-5 punten als u met de letters een WK-legende kan vormen.

-In totaal zijn er 15 punten te winnen.

De antwoorden stuurt u voor middernacht naar wkkwis@sport-planet.eu. Gelieve ook telkens te vermelden onder welke naam u in het klassement wil opgenomen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties