"Wereldkampioen met Catalonië grootste droom"

Manuel Gonzalez
| 14 reacties
"Wereldkampioen met Catalonië grootste droom"
Foto: © SC

Spanje mag zich tot 2014 wereldkampioen noemen. De Spaanse voetballers hebben daarmee het allerhoogste in hun carrière bereikt, of toch niet?

Madrid kleurde rood zondagavond na de gewonnen WK-finale tegen Nederland. Massa's mensen kwamen op straat om de overwinning van La Roja te vieren. In Barcelona was de vreugde veel beperkter. Sterker nog: daar kwamen wel een miljoen mensen op straat om te ijveren voor Catalaanse onafhankelijkheid.

"Spelers als Xavi, Puyol, Iniesta, Busquets en anderen durven het niet met zoveel woorden zeggen, maar als ze voor Catalonië konden spelen, dan lieten ze Spanje direct vallen", zegt de hoofdredacteur van een plaatselijke Catalaanse krant. "Spanje is dan wel wereldkampioen, maar de hoofdinbreng kwam wel uit Catalonië. Spanje is wereldkampioen dankzij het Catalaanse talent. Al die jongens hebben nog een grotere droom: wereldkampioen worden met Catalonië. Dat staat nog een stapje hoger dan wat ze nu bereikt hebben met Spanje."

"De Catalaanse bevolking viert deze wereldtitel niet zoals de rest van Spanje en in Madrid. In Madrid vieren ze een titel die behaald is door spelers van Barcelona en Catalanen, raar eigenlijk. En wij in Catalonië vieren dan weer helemaal niet zo hard, terwijl het onze spelers zijn die het geflikt hebben. Het kan raar lopen. Ergens hopen we nog altijd dat we in 2014 of 2018 eens met Catalonië naar het WK kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties